Sanlorenzo Yachts

Design: Lissoni Casal Ribeiro Studio

Total area: 1.050 sqm

Place: Ameglia

© Thomas Pagani

Nesite raised floor in the office project of Sanlorenzo Hq in Ameglia, designed by Lissoni Casal Ribeiro team.

SANLORENZO YACHTS PROJECT

Immersed in the greenery of the Montemarcello-Magra natural park and overlooking the river of the same name, the first volume completed by the Lissoni Casal Ribeiro team in the master plan, still in the completion phase, stands in Ameglia: it is the office building that houses the workspaces of the design, marketing and sales divisions, as well as a material storage area, adjacent to the industrial buildings.

Inside, the layout is precise and essential, offering an interpretation of the open space concept, with common areas in direct continuity with the individual work islands. The private offices are separated from it by large completely transparent glass curtains defined at the top and bottom by slender anthracite profiles.

The desks, fixed and mobile furniture and ceilings are white; the adjustable seats and window frames, on the other hand, are black, and the combination of the two creates a pure, suspended space flooded with natural light, devoid of any sign of facilities, deliberately concealed in false ceiling and raised floor.

Our raised floor for Sanlorenzo Yachts

For the Sanlorenzo Yachts offices in Ameglia, Nesite created a solution with a customised aesthetic, created by exploiting the geometry of the bleached oak strips in various shades and sizes. The covering of the panels, in fact, was obtained with an accurate juxtaposition of 30×60 cm strips, in turn composed of 30cm x4mm laths.

Thanks to the special ecological oil varnish that performs to the maximum naturalness of genuine wood, the floor contrasts pleasantly with the black and white aesthetic language of the space. The materials chosen, moreover, guarantee maximum performance in terms of walking comfort, load-bearing capacity and fire resistance, indispensable parameters in a high-traffic context such as an office.

Nesite solutions are made according to criteria of environmental sustainability, with exclusively recycled or recyclable materials, and meet the sustainable philosophy of the project signed by Lissoni Casal Ribeiro, whose overall masterplan, still to be completed, is powered by over 8,000 square metres of solar panels with the result of a self-consumption and a certified production process, fully respecting the consumption of resources and the planet.     

project gallery