Zamasport Hq

Design: Frigerio Design Group

Total area: 1.200 mq

Place: Novara

© Mario Frusca

Flexibility, sustainability, sensorial comfort and connection with the territory: the new Zamasport Hq is a manifesto of the Frigerio Design Group’s “Slow Architecture”, a progressive way of designing that lives in time and draws the resources for its definition from the context.

The architecture of Zamasport headquarters evokes fabric, the company’s raw material, which inspires the geometry of the main façade. The interior spaces, meanwhile, are designed to improve the quality of working life of employees, whose well-being is pursued in every aspect of the design.

Natural light and greenery are privileged in every environment, becoming an integral part of the design, in a relationship of visual continuity with the outdoor space that favours the relationship between man and nature. The interior spaces, meanwhile, are designed to improve the quality of the working life of employees, whose well-being is pursued in every aspect of the desig.

In the Zamasport Hq, a raised floor with a natural wood finishing has been installed, a precious solution that, in addition to contributing to LEED credits, integrates perfectly with the project’s concept of wellbeing, material ethics and environmental sensitivity.

material supplied

• raised floor system consisting of panels 600×600 mm with calcium sulphate core, 34 mm thick, with oak finishing

project gallery